Nieuwsbrief

Goedemiddag,

 

Graag brengen wij u op de hoogte van de recente ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht.

 

Wijzigingen arbeidsrecht per augustus 2022

Per augustus 2022 wordt een aantal arbeidsrechtelijke wetswijzigingen van kracht.

 

Meer lezen: klik hier.

 

Stelen tompouces geen reden voor ontslag op staande voet, billijke vergoeding

De werkgever (supermarkt Deka) heeft een werknemer op staande voet ontslagen wegens het meenemen van een beschadigde doos tompouces. De kantonrechter oordeelde dat de werkgever het zero tolerance beleid niet duidelijk genoeg heeft gecommuniceerd. De werknemer was ten onrechte ontslagen en heeft recht op een billijke vergoeding van EUR 6.000.

 

Meer lezen: klik hier.

 

Tijdens verlof gelden de controlevoorschriften niet

De werknemer is ten onrechte op staande voet ontslagen wegens het niet naleven van controlevoorschriften tijdens ziekte. De werknemer had op dat moment verlof en was niet gehouden aan de controlevoorschriften. De werknemer heeft recht op een billijke vergoeding van EUR 50.000.

 

Meer lezen: klik hier.

 

Onterecht ontslag na weigering te re-integreren

Een werkgever moet terughoudend zijn bij het geven van ontslag op staande voet aan een zieke werknemer die weigert te re-integreren. De wet voorziet al in een sanctie bij het weigeren mee te werken aan re-integratie, namelijk een loonstop.

 

Meer lezen: klik hier.

 

Maximale transitievergoeding verhoogd

Per 1 januari 2022 is de maximale transitievergoeding EUR 86.000 bruto of een bruto jaarsalaris indien dat meer bedraagt.

 

Meer lezen: klik hier.

 

Leidinggevende onterecht beschuldigd van discriminatie en pesterijen

In deze zaak stonden wij de werkgever (een universiteit) bij. Er hadden zich diverse conflicten voorgedaan tussen de werknemer en onder andere haar direct leidinggevende. De werknemer beschuldigde de leidinggevende van discriminatie en pesterijen. De werknemer werd verzocht te stoppen met deze beschuldigingen. Desondanks plaatste de werknemer meerdere berichten op social media met beschuldigingen aan het adres van werkgever en haar leidinggevende.

 

Meer lezen: klik hier.

 

Secretaresse gezocht

Ben jij onze nieuwe secretaresse (m/v)? Voor ons secretariaat zoeken wij per direct een 3e secretaresse voor drie tot vijf dagen per week.
Onze wensen:
· Hbo denkniveau of secretaresseopleiding / ervaring is een pré;
· digitaal vaardig;
· goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
· wonend in of op reisafstand van Rotterdam.

 

Ben jij georganiseerd, gezellig en nauwkeurig? Wil je werken in een klein, professioneel team? Dan spreken we jou graag!

 

Mail ons op sorensen@sorensenadvocaten.nl of bel 010-2492444.

 

Als u vragen heeft naar aanleiding van het bovenstaande, dan helpen wij u graag. Neem contact op via mail@sorensenadvocaten.nl of bel 010 – 249 24 44.