Vacature werkstudent arbeidsrecht

Vacature werkstudent arbeidsrecht

 

 • flexibel, 2-3 dagen per week

 

Bij Sorensen Advocaten verricht je als werkstudent ondersteunende en verdiepende werkzaamheden op het gebied van het arbeidsrecht in de breedste zin van het woord. Ons kantoor bestaat uit ongeveer 10 advocaten en juridisch medewerkers die nauw en met plezier voor het vak samenwerken. De advocaten, juridisch medewerkers, werkstudenten, stagiaires en secretaresses vormen een gezellig en hecht team. Sorensen advocaten staat voor hoogwaardige expertise, daadkracht en snelheid. Als werkstudent draag je hieraan je steentje bij. Op kantoor heerst een gezellige sfeer en open cultuur: naast hard werken is er ook ruimte om te lachen, te kletsen bij de koffie en te borrelen.

 

De advocaten worden door meerdere studenten ondersteund, zowel juridisch als secretarieel. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit het opstellen van adviezen, overeenkomsten en memo’s. Daarbij word je ondersteund door onze behulpzame juridisch medewerkers en advocaten. Daarnaast zoek je verschillende, niet altijd alledaagse, juridische vraagstukken uit en houd je onze advocaten up-do-date over recente arbeidsrechtelijke ontwikkelingen. Je werkt veel samen met onze advocaten en bent daarbij een onmisbare steun voor de praktijk. Met het werkstudentschap verrijk je jouw CV met ervaring bij het beste niche arbeidsrecht-advocatenkantoor van Rotterdam en word je klaargestoomd voor de (arbeidsrechtelijke) advocatuur.

 

Over ons

Sorensen Advocaten is een gerenommeerd Nederlands advocatenkantoor. Met ons groeiende en hechte team werken wij aan mooie juridische uitdagingen, zowel nationaal als internationaal. Wij zijn gevestigd in een ruim kantoor vlak bij de universiteit, dat goed bereikbaar is met de fiets, auto of het openbaar vervoer. Op kantoor verrichten wij vooral werkzaamheden op het gebied van arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Jij houdt je vooral bezig met het arbeidsrecht.

 

Jouw profiel

 • je bevindt je in de laatste fase van je bachelor of in je Master Arbeidsrecht (of je bent zeer recent afgestudeerd);
 • je hebt affiniteit met de arbeidsrechtpraktijk;
 • je bent leergierig en bereid mee te denken over ingewikkelde juridische vraagstukken;
 • (arbeidsrecht-gerelateerde) juridische praktijkervaring (studentstage, werkstudentschap) is een must;
 • nevenactiviteiten, vrijwilligerswerk, (bij)banen, hobby’s of andere bezigheden waaruit je ambities en persoonlijke ontwikkeling blijken zijn een pre;
 • je kunt je zowel mondeling als schriftelijk uitstekend uitdrukken in het Nederlands en Engels, en;
 • je bent bij voorkeur zo snel mogelijk voor twee of drie dagen per week beschikbaar (een latere startdatum is bespreekbaar).

Ons aanbod

 • een mooie kans om praktijkervaring op te doen bij een vooraanstaand en gezellig kantoor in Rotterdam met een goede reputatie en gezellige lunches en borrels;
 • veel eigen verantwoordelijkheid en goede begeleiding door de advocaten voor wie je werkzaamheden verricht en nuttige feedback;
 • een informele werkomgeving met veel leuke kantooractiviteiten, zoals teamuitjes, borrels en taartmomentjes;
 • een arbeidsovereenkomst voor de duur van minimaal drie maanden met kans op verlenging;
 • werktijden in overleg (flexibiliteit mogelijk), maar in beginsel van 09:00-17:30;
 • een passend salaris.

 

Solliciteren

Ben jij de toegewijde werkstudent die wij zoeken? Neem dan contact op met Yvonne Sorensen (sorensen@sorensenadvocaten.nl) via de onderstaande button.

Wil je meer weten over deze vacature of de werkzaamheden op kantoor? Neem dan contact op met Martina Benard (benard@sorensenadvocaten.nl).

De sollicitatieprocedure bestaat uit één gesprek van ongeveer 30 minuten met de Partner Arbeidsrecht en een Junior Associate. Geen zorgen: een assessment maakt géén onderdeel uit van deze procedure.

Wij nemen uitsluitend sollicitaties in behandeling die per telefoon of e-mail zijn binnengekomen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt uitdrukkelijk niet op prijs gesteld.