Nieuwsbrief maart 2024

nieuwsbrief

Nieuwsbrief maart 2024

Goedemiddag,

Graag brengen wij u op de hoogte van de recente ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht.

De Richtlijn voor Platformarbeid: eindelijk overeenstemming over een definitief akkoord

Na lang wachten is het eindelijk zo ver: een definitief akkoord over de Richtlijn Platformarbeid. Benieuwd naar de ontwikkelingen?

Klik hier.

De Ramadan in het arbeidsrecht

Deze maand staat voor veel mensen in het teken van de Ramadan: de periode waarin moslims vasten van zonsopgang tot zonsondergang. Het is van belang dat werkgevers en werknemers respectvol met elkaar omgaan en open communiceren over eventuele behoeften of zorgen met betrekking tot de Ramadan.

Meer lezen: Klik hier.

Het concurrentiebeding op de politieke schop

Dinsdag 5 maart 2024 is het Wetsvoorstel Modernisering Concurrentiebeding in internetconsultatie gegaan. Geïnteresseerd in de geschiedenis van het wetsvoorstel en de voorgestelde wijzigingen?

Klik hier.

Verplichte CO2-registratie voor werkgevers

Vanaf juli 2024 geldt voor bepaalde werkgevers de rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM). Dit houdt in dat werkgevers met meer dan 100 werknemers bij moeten houden welke vervoermiddelen hun werknemers gebruiken, hoeveel kilometer zij afleggen en het type brandstof dat hierbij wordt gebruikt. Benieuwd naar de implicaties van de verplichting voor uw bedrijf?

Klik hier.

De Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie en de mitigatie van het risico op misbruik

Op 15 november 2023 is de Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie in werking getreden. Deze wet is bedoeld om het vertrouwen in turboliquidatie te verhogen. Hiervoor wordt een aantal maatregelen geïntroduceerd, die het risico op misbruik van turboliquidatie zullen verkleinen.

Meer lezen: klik hier.

Als u vragen heeft naar aanleiding van het bovenstaande, dan helpen wij u graag. Neem contact op via mail@sorensenadvocaten.nl of bel 010 – 249 24 44.

Yvonne Sørensen
sorensen@sorensenadvocaten.nl