Column Advocatuur2023: Talentenjacht

personeel

Column Advocatuur2023: Talentenjacht

Talentenjacht

Onlangs schreef Yvonne een column voor Advocatuur 2023:

Voor ons als klein kantoor is het aantrekken van de juiste collega’s enorm belangrijk. Niet alleen vanwege de uitvoering van de werkzaamheden in de praktijk maar ook voor het sociale aspect: de gezelligheid op kantoor. In onze praktijk is persoonlijke aandacht voor de cliënten belangrijk naast diepgaande kennis van het rechtsgebied.

Bij het aantrekken van het juiste personeel maken wij gebruik van de volgende middelen.

1. Een aantrekkelijke werkomgeving met een fijne werksfeer en leuke collega’s. Wij hebben een modern pand van waaruit wij onze werkzaamheden verrichten. Er is veel lichtinval, grote raampartijen, veel hout en kunst.

2. De arbeidsvoorwaarden die wij bieden zijn optimaal. We zitten aan de bovenkant van de markt. Wie goed werkt, moet immers goed verdienen.

3. We spreken veel met onze medewerkers om te horen wat zij belangrijk vinden. We investeren in (postdoctorale) opleidingen en trainingen. Een ander wil juist aangepaste werktijden of meer vakantiedagen. We bieden een arbeidsvoorwaardenpakket op maat.

4. De belangrijkste bron voor onze talentenjacht betreft de studentstage. We hebben vrijwel continue een studentstagiaire in huis. Stages duren 2 maanden en de beste studenten blijven aan als juridisch medewerker. Na hun afstuderen krijgen de beste juridisch medewerkers een aanbod om als advocaat-stagiaire in dienst te treden. Zo biedt de studentstage zowel de student als ons de mogelijkheid om gedurende 2 maanden te kijken of het zodanig klikt dat er een arbeidsrelatie uit voort komt. Wij hebben een samenwerking met de Rotterdam School of Law van de Erasmus Universiteit. Veel van de studentstagiaires die bij ons stage hebben gelopen, gaan daarna de master arbeidsrecht van de Erasmus School of Law in. Er is een strenge selectieprocedure voor die opleiding en een goede stagebeoordeling van Sørensen Advocaten is zeker een pré tijdens de sollicitatie.

5. Verder maken wij bij onze talentenjacht gebruik van social media. Wij gebruiken hiervoor met name LinkedIn en Facebook om onze vacatures te promoten. Gebleken is dat we op deze wijze relatief eenvoudig en snel, potentiële kandidaten kunnen bereiken.

6. Wij zijn een informele organisatie en sollicitatietrajecten gaan dan ook heel snel. Na 1 of 2 gesprekken weten wij meestal al voldoende voor onze besluitvorming over een kandidaat.

7. Tot slot hebben de aan ons kantoor verbonden advocaten een groot netwerk waaruit regelmatig aanbod van personeel komt.

Wilt u meer weten, neem dan contact op met Yvonne Sørensen. Bel: 010-2492444

Yvonne Sørensen
sorensen@sorensenadvocaten.nl