Creative Director van Talpa verliest 1 miljoen euro

talpa

Creative Director van Talpa verliest 1 miljoen euro

Creative Director van Talpa verliest 1 miljoen euro

Eerder schreven wij over de Creative Director van Talpa die een billijke vergoeding van ruim één miljoen euro kreeg toegekend. Partijen zijn hiertegen in hoger beroep gegaan.

Talpa vraagt in hoger beroep om de uitspraak van de kantonrechter te vernietigen op het punt van de uitgesproken ernstige verwijtbaarheid en de toekenning van een billijke vergoeding van EUR 1.026.449,08 bruto en de Creative Director te veroordelen tot terugbetaling van de ontvangen netto billijke vergoeding. De Creative Director vordert herstel van de arbeidsovereenkomst, althans een hogere billijke vergoeding.

Naar het oordeel van het hof is sprake van een duurzaam verstoorde arbeidsrelatie. De samenwerking tussen partijen is volledig vastgelopen en dus ernstig en duurzaam is ontwricht. Voorop staat dat de Creative Director geen definitieve herplaatsing wenst. Hij wilde hooguit in een korte tijd re-integreren in een andere functie, maar het einddoel was, is en blijft terugkeer in het eigen werk als Creative Director. Deze houding maakt herplaatsing lastig. Het hof oordeelt dat de kantonrechter de arbeidsovereenkomst terecht heeft ontbonden.

Daarnaast oordeelt het hof dat geen sprake is van ernstige verwijtbaarheid. Het feit dat Talpa de Creative Director ten onrechte heeft geschorst, leidt nog niet tot ernstig verwijtbaar handelen. Ook de andere gedragingen van Talpa zijn van onvoldoende gewicht om aanspraak op een billijke vergoeding te geven.

De Creative Director moet de billijke vergoeding van EUR 492.695,56 netto vermeerderd met de wettelijke rente aan Talpa terugbetalen.

Voor de gehele uitspraak klik hier.

Voor de eerdere blog van Yvonne Sørensen over de uitspraak van de kantonrechter klik hier.

Vragen over het bovenstaande? Neem dan contact op met één van de arbeidsrechtadvocaten van Sørensen Advocaten. Bel: 010-2492444

 

Karlijn Kapel
kapel@sorensenadvocaten.nl