Deadline NOW 2: 31 maart 2022

Deadline NOW 2: 31 maart 2022

Heeft u NOW-subsidie ontvangen voor de tweede aanvraagperiode (juni, juli, augustus en september 2020)? Dan heeft u t/m 31 maart 2022 om de definitieve berekening aan te vragen. Werkgevers die dit niet doen, moeten het ontvangen voorschot terugbetalen.

Werkgevers die een NOW-voorschot hebben ontvangen, moeten de definitieve berekening aanvragen om te voorkomen dat zij het voorschot moeten terugbetalen. De definitieve berekening wordt gebaseerd op het daadwerkelijke omzetverlies en de daadwerkelijke loonsom die het bedrijf heeft gehad over de betreffende periode. Op basis hiervan wordt bepaald of de werkgever het NOW-voorschot terecht heeft ontvangen, (een deel) moet terugbetalen of nog een nabetaling zal ontvangen. Voor de eventuele terugbetaling geldt een betalingstermijn van zes weken. Hiervoor kan een betalingsregeling met het UWV worden getroffen.

Indien een werkgever meer tijd nodig heeft voor het indienen van de benodigde derden- of accountantsverklaring, dan kan hij vóór 31 maart 2022 om uitstel vragen bij het UWV.

De definitieve berekening kan hier worden aangevraagd.

Het uitstelverzoek kan hier worden verstuurd.

Voor het aanvragen van een betalingsregeling klik hier.

Voor meer informatie over de NOW 2 klik hier.

Karlijn Kapel
kapel@sorensenadvocaten.nl