Nieuwsbrief juni2017

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief juni2017

Geachte relatie,

Graag brengen wij u op de hoogte van de recente ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht en het ondernemingsrecht.

Chips eten reden voor ontslag? Niet bij alleenstaande kostwinner

Recent heeft de kantonrechter zich gebogen over de vraag of het eten van chips uit een opengescheurde zak een geldige reden is voor ontslag op staande voet. Meer lezen: klik hier.

Vijandige overname AkzoNobel of niet?

Na drie afgewezen biedingen dreigt PPG met een vijandige overname van AkzoNobel. Meer lezen: klik hier.

Loonbeslag, de risico’s voor de werkgevers en verhaal van kosten

Werkgevers worden regelmatig geconfronteerd met een beslag op het loon van de werknemer. Helaas is dit voor werkgevers niet zonder risico’s. Lees hier de tips voor werkgevers. Meer lezen: klik hier.

Betasten collega’s geen reden voor ontslag op staande voet

Een werkgever mag niet dezelfde reden gebruiken voor het niet verlengen van de arbeidsovereenkomst van de werknemer en voor een ontslag op staande voet. Het ontslag op staande voet was daarom niet geldig gegeven.

Uit de uitspraak blijkt dat de werknemer op staande voet was ontslagen omdat hij: “tijdens de New Years Party op 11 januari jl. ten overstaande van meerdere collega’s en bezoekers de zanger met een vlaggetje tussen zijn benen heeft betast en meerdere vrouwelijke collega’s heeft lastiggevallen, door ze te betasten en door ze op te tillen.” Meer lezen: klik hier.

Ontslag door niet meewerken aan re-integratie toegestaan

Onder omstandigheden is het mogelijk om een zieke werknemer die niet meewerkt aan zijn re-integratie te ontslaan. In deze zaak heeft de werknemer herhaaldelijk (zonder geldige reden) niet voldaan aan oproepen van zijn werkgever voor een gesprek en voor een bezoek aan de arbeidsdeskundige. Er is sprake van werkweigering en de arbeidsovereenkomst van de werknemer werd zonder toekenning van een transitievergoeding ontbonden. Meer lezen: klik hier.

Als u vragen hebt naar aanleiding van het bovenstaande, zijn wij u graag van dienst. U kunt contact met ons opnemen op 010 – 249 24 44 of via mail@sorensenadvocaten.nl

 

Yvonne Sørensen
sorensen@sorensenadvocaten.nl