Nieuwsbrief

nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief

Goedemorgen,

Graag brengen wij u op de hoogte van de recente ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht.

Prinsjesdag: de belangrijkste plannen voor werkgevers

Een overzicht van de arbeidsrechtelijke veranderingen naar aanleiding van de regeringsplannen zoals gepresenteerd op Prinsjesdag. Meer lezen: klik hier.

Aansprakelijk voor het afgeven van een negatieve referentie?

De ex-werkgever heeft niet onrechtmatig gehandeld door het geven van een negatieve referentie. De ex-werkgever moet een correct beeld geven. Meer lezen: klik hier.

Bedrijfsauto verworven recht?

Let op! Het privégebruik door de werknemer van een bedrijfsauto, tankpas en telefoon kan door tijdsverloop een verworven recht worden. De werkgever mocht deze zaken om die reden niet van de werknemer terugvorderen. Meer lezen: klik hier.

Ontslag op staande voet twee dagen voor de einddatum niet rechtsgeldig

De werknemer werd op staande voet ontslagen wegens onfatsoenlijk gedag, stemverheffing en het aanraken van de arm van de directeur (“ongepaste handtastelijkheden”). Meer lezen: klik hier.

Bijklussen in de baas zijn tijd

Bijklussen tijdens werktijd is niet altijd reden voor ontslag. Het is cruciaal om een duidelijk nevenwerkzaamhedenbeding in de arbeidsovereenkomst op te nemen. Meer lezen: klik hier.

Gedeeltelijk ontslag, recht op gedeeltelijke transitievergoeding

De Hoge Raad heeft gesproken: een gedeeltelijke transitievergoeding is mogelijk bij een gedeeltelijk ontslag. Meer lezen: klik hier.

Maximale transitievergoeding wijzigt

Op dit moment bedraagt de maximale transitievergoeding EUR 79.000,– of een bruto jaarsalaris indien dat hoger ligt dan EUR 79.000,–. Vanaf 1 januari 2019 wordt de maximale transitievergoeding vastgesteld op EUR 81.000,–. Meer lezen: klik hier.

Als u vragen heeft naar aanleiding van het bovenstaande, dan helpen wij u graag. Neem contact op via mail@sorensenadvocaten.nl of bel 010 – 249 24 44

 

 

 

Yvonne Sørensen
sorensen@sorensenadvocaten.nl