Nieuwsbrief augustus 2018

nieuwsbrief augustus 2018 I

Nieuwsbrief augustus 2018

Goedemiddag,

Graag brengen wij u op de hoogte van de recente ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht.

Mag een inlener uitzendkrachten rechtstreeks in dienst nemen?

De uitlener moet na afloop van de terbeschikkingstelling van de uitzendkracht aan de inlener in principe toestaan dat de uitzendkracht bij de inlener in dienst treedt. Maar hoe zit het als de terbeschikkingstelling van de uitzendkracht is geëindigd op verzoek van de inlener vanwege bedrijfseconomische omstandigheden? Meer lezen: klik hier.

Schorsing non-concurrentiebeding

Concurrentiebeding van werknemer die geen kennis had van concurrentiegevoelige informatie, geheel geschorst. Meer lezen: klik hier.

Opzegging arbeidsovereenkomst, voorafgaand aan de ingangsdatum daarvan

De werknemer mag de arbeidsovereenkomst opzeggen voordat deze aanvangt. De werkgever heeft geen recht op een vergoeding. Meer lezen: klik hier.

Deliveroo-bezorger geen werknemer, maar zelfstandige

Deliveroo-bezorger is een zelfstandige, geen werknemer. Meer lezen: klik hier.

Toch geen loon na een ontslag op staande voet

De werkgever hoeft geen loon te betalen over de periode vanaf het ontslag op staande voet als het hof (anders dan de kantonrechter) oordeelt dat de werknemer terecht op staande voet is ontslagen. Meer lezen: klik hier.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van het bovenstaande, zijn wij u graag van dienst. U kunt contact met ons opnemen op 010 – 249 24 44  of via mail@sorensenadvocaten.nl.

Yvonne Sørensen
sorensen@sorensenadvocaten.nl