Nieuwsbrief

colorful gdbeba70f3 1920

Nieuwsbrief

Goedemiddag,

Graag brengen wij u op de hoogte van de recente ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht.

Wat behoort tot het vakantieloon?
Heeft een werknemer recht op uitbetaling van overuren, verblijfskostenvergoeding en bonus tijdens zijn/haar vakantie? Meer lezen: klik hier.

Ontslag op staande voet te zwaar middel voor dronken werknemer
Dronken werknemer mocht niet op staande voet worden ontslagen. Meer lezen: klik hier.

Werkwijzer Poortwachter
Het UWV heeft recent de nieuwe Werkwijzer Poortwachter op haar website gepubliceerd. Deze Werkwijzer is bedoeld om werkgevers, bedrijfsartsen, arbodiensten en re-integratiebedrijven te helpen bij de begeleiding en re-integratie van zieke werknemers. Meer lezen: klik hier.

Werknemer moet één maandloon schadevergoeding betalen
De werknemer zegt zijn arbeidsovereenkomst op met een te korte opzegtermijn, omdat hij een nieuwe baan heeft. In overleg wordt dat omgezet naar een geldige opzegging. De werkgever is niet bereid om aan de werknemer vakantie toe te kennen. De werknemer vertrekt daarom tegen de oorspronkelijke opzegdatum. Kantonrechter vindt dat nieuw werk en het niet toekennen van vakantie (in plaats van uitbetaling) geen dringende reden oplevert. De werknemer moet één maand salaris aan de werkgever betalen. Meer lezen: klik hier.

Vakantiedagen vervallen ondanks ziekte
Ook bij zieke werknemers kunnen de vakantiedagen vervallen. Meer lezen: klik hier.

Prinsjesdag
De relevante plannen voor werkgevers en werknemers lezen? klik hier.

Als u vragen heeft naar aanleiding van het bovenstaande, dan helpen wij u graag. Neem contact op via mail@sorensenadvocaten.nl of bel 010 – 249 24 44.

Yvonne Sørensen
sorensen@sorensenadvocaten.nl