Nieuwsbrief maart 2018

nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief maart 2018

Goedemiddag,

Graag brengen wij u op de hoogte van de recente ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht.

Tot 1 januari 2020 geen handhaving wet DBA

De handhaving van de wet DBA is opgeschort tot 1 januari 2020. Nieuwe wet- en regelgeving rond ZZP’ers wordt beoogd op 1 januari 2020 in werking te treden. Meer lezen: klik hier.

Niet voldaan aan aanzegverplichting, toch geen vergoeding verschuldigd

In januari 2018 werd tot tweemaal toe door verschillende kantonrechters geoordeeld dat geen aanzegvergoeding verschuldigd was, hoewel de werkgever niet aan de wettelijke aanzegverplichting had voldaan. Desondanks raden wij werkgevers aan om de aanzegging tijdig middels een aangetekende brief, e-mail en WhatsApp-bericht aan de werknemer te zenden. Meer lezen: klik hier.

Wacht niet te lang met ontslag tijdens de proeftijd

Voor een werkgever die zijn werknemer gedurende de proeftijd wil ontslaan, is het belangrijk de tijd goed in de gaten te houden. Verlenging van de proeftijd is slechts zelden toegestaan. Bij een proeftijd van een maand zal de proeftijd exact een maand nadat de werknemer feitelijk met zijn werkzaamheden is gestart, aflopen. De start van de werkzaamheden kan liggen voorafgaand aan de ingangsdatum van de arbeidsovereenkomst. Meer lezen: klik hier.

Payrollbedrijf door omstandigheden niet de werkgever geworden

De kantonrechter beschouwt de inzet van het payrollbedrijf als een ontduikingsconstructie. Het verzoek van de werknemer tot loondoorbetaling wordt door de kantonrechter toegewezen. Meer lezen: klik hier.

Vennoten hoofdelijk aansprakelijk voor betaling loon

Ondanks dat de arbeidsovereenkomst namens de VOF was ondertekend door een leidinggevende die niet vertegenwoordigingsbevoegd was, was de arbeidsovereenkomst geldig. De vennoten van de VOF zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de betaling van het achterstallige salaris aan de zieke werknemer. Meer lezen: klik hier.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van het bovenstaande, zijn wij u graag van dienst. U kunt contact met ons opnemen op 010 – 249 24 44  of via mail@sorensenadvocaten.nl.

Yvonne Sørensen
sorensen@sorensenadvocaten.nl