Nieuwsbrief

075225c2 fbb3 4ddf 997a 4ff3854739ed

Nieuwsbrief

Goedemiddag,

Graag brengen wij u op de hoogte van de recente ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht.

Een billijke vergoeding van een ton

De werkgever heeft de arbeidsverhouding verstoord en moet aan de werknemer een billijke vergoeding van EUR 100.000 betalen. De werkgever had zich negatief over de werknemer uitgelaten in een toespraak ten overstaan van 200 werknemers en aangestuurd op het vertrek van de net herstelde werknemer. Meer lezen: klik hier.

Met vuurwerk spelende werknemer heeft recht op loon

De werknemer werd arbeidsongeschikt bij het maken van buskruit. Niet is aannemelijk geworden dat de werknemer de opzet heeft gehad om zijn hand te verwonden. De werknemer heeft daarom recht op loon. Meer lezen: klik hier.

Rechtsgeldig proeftijdbeding of niet?

De regels voor een rechtsgeldig proeftijdbeding zijn strikt. In een arbeidsovereenkomst voor zes maanden of korter mag geen proeftijd worden opgenomen. In deze zaak was sprake van een geldige proeftijd, ondanks dat de werknemer een dag later was begonnen met werken (arbeidsovereenkomst voor de duur van zes maanden plus één dag). Het gegeven proeftijdontslag was rechtsgeldig. Meer lezen: klik hier.

Dood door seks op zakenreis: bedrijfsongeval?!

Een medewerker van het Franse spoorwegbedrijf TSO overleed tijdens een zakenreis aan een hartaanval nadat hij buiten zijn hotel seks had gehad met een onbekende vrouw. De rechter zag het overlijden van de man als bedrijfsongeval. Meer lezen: klik hier.

Vaste reiskostenvergoeding

De vaste reiskostenvergoeding mag tot 1 april 2021 onbelast worden betaald, ook aan thuiswerkende werknemers. Meer lezen: klik hier.

Oproepovereenkomsten

Per 1 juli 2021 wijzigen de regels omtrent oproepovereenkomsten. Meer lezen: klik hier.

Compensatie transitievergoeding voor kleine ondernemer

De transitievergoedingen die na ontslag door bedrijfsbeëindiging wegens pensionering of overlijden van een kleine werkgever (minder dan 25 werknemers) zijn betaald op of na 1 januari 2021 kunnen worden gecompenseerd. Meer lezen: klik hier.

Pensioenopbouw bij StiPP is per 1 januari 2021 geëindigd voor payrollkrachten

Payrollwerknemers zijn niet meer verplicht aangesloten bij het pensioenfonds StiPP. Wel hebben payrollwerknemers recht op een adequate pensioenregeling. Meer lezen: klik hier.

Transitievergoeding

Per 1 januari 2021 is de maximale transitievergoeding EUR 84.000 bruto. Meer lezen: klik hier.

Hoogte minimumloon gewijzigd

Per 1 januari 2021 is de hoogte van het minimumloon aangepast. Meer lezen: klik hier.

Yvonne Sørensen
sorensen@sorensenadvocaten.nl