Nieuwsbrief

nieuwsbrief november

Nieuwsbrief

Geachte relatie,

Graag brengen we u op de hoogte van recente ontwikkelingen en jurisprudentie aangaande ziekte.

Let op! De Arbowet is gewijzigd

De Arbowet is gewijzigd. Werkgevers hebben tot 1 juli 2018 om te voldoen aan de nieuwe Arbowet. Alle nieuwe contracten met Arbodiensten moeten direct voldoen aan de nieuwe Arbowet. Meer lezen? Klik hier.

Hoog ziekteverzuim geen reden voor ontslag

Hoog ziekteverzuim van 69% van de werkdagen is bij grote werkgevers geen reden voor ontslag. Het is voor grote werkgevers haast onmogelijk om een werknemer te ontslaan vanwege regelmatig ziekteverzuim. Meer lezen? Klik hier.

Herbeoordeling WIA

Sinds september kunnen werkgevers een herbeoordeling WIA aanvragen van de gezondheid van een (ex-)werknemer. Dit is interessant voor werkgevers die eigenrisicodrager zijn voor de WIA. Meer lezen? Klik hier.

Opzegverbod wegens ziekte

Pas op! Als een UWV-procedure op grond van bedrijfseconomische omstandigheden wordt verloren, kan de werknemer zich ziekmelden. Een werkgever die na een verloren UWV-procedure dus een ontbindingsverzoek wil indienen bij de kantonrechter, kan geconfronteerd worden met het opzegverbod bij ziekte, waardoor de arbeidsovereenkomst niet ontbonden kan worden. Meer lezen? Klik hier.

Als u vragen hebt naar aanleiding van het bovenstaande, zijn wij u graag van dienst. U kunt contact met ons opnemen op 010 – 249 24 44  of via mail@sorensenadvocaten.nl.

Yvonne Sørensen
sorensen@sorensenadvocaten.nl