Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Goedemiddag,

Graag brengen wij u op de hoogte van de recente coronajurisprudentie en NOW-ontwikkelingen.

Werknemer niet verplicht om vakantie op te nemen
De Rechtbank Rotterdam heeft geoordeeld dat de werkgever niet met een verwijzing naar de coronacrisis werknemers kan dwingen 20% van hun vakantie op te nemen. Meer lezen: klik hier.

Werkgever mag loon niet halveren vanwege coronacrisis
Werknemers hebben tijdens de coronacrisis recht op 100% loondoorbetaling. Het verweer van de werkgever dat hij dit niet kan betalen, verandert hier niets aan. Meer lezen: klik hier.

Coronacrisis: geen arbeid, wel recht op loon
De rechtbank Oost-Brabant oordeelde op 29 mei 2020 dat een valkenier recht had op loon, ondanks het feit dat hij vanwege de coronacrisis niet kon werken. Meer lezen: klik hier.

Voucher of geld terug?
Op grond van de wet hebben klanten recht op terugbetaling van hun geld als een product of dienst niet wordt geleverd. Dit geldt ook tijdens de coronacrisis. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderkent dat vanwege de coronacrisis het voor consumenten redelijk en verstandig kan zijn om een voucher te accepteren en geen terugbetaling te eisen. Meer lezen: klik hier.

NOW 2.0 gepubliceerd
De voorwaarden voor de NOW 2.0 zijn gepubliceerd. De NOW 2.0-subsidie kan worden aangevraagd van 6 juli t/m 31 augustus 2020. Meer lezen: klik hier.

NOW: werkgever gekort bij ontslag van 20 werknemers
In de NOW wordt een extra bepaling opgenomen om misbruik bij bedrijfseconomisch ontslag tegen te gaan. Meer lezen: klik hier.

91% van de NOW-aanvragen toegekend
Het totaal aantal NOW-aanvragen was in april 114.049. Hiervan zijn er 103.737 door het UWV toegekend. Meer lezen: klik hier.

Als u vragen heeft naar aanleiding van het bovenstaande, dan helpen wij u graag. Neem contact op via mail@sorensenadvocaten.nl of bel 010 – 249 24 44

Yvonne Sørensen
sorensen@sorensenadvocaten.nl